fredag 8 juni 2018


Medelhavspanna

Eriksson-klanens favoritresemål är Cypern, och vi älskar den grek/cypriotiska maten. I den här allt-i-ett-pannan har jag hämtat smakerna från Medelhavet och den funkar finfint med en god tzatziki när semesterlängtan infinner sig.

Marinad
1 dl olivolja
1 stor el 2 små pressade vitlöksklyftor
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
½ msk färskriven ingefära
½ tsk salt 1
½ tsk svartpeppar
Lite färsk eller torkad oregano

Pannan
500g fläskfilé
12 små potatisar
1 grön paprika
1 röd paprika
2 röd lök
1 block fetaost
20 svarta oliver
Salt
Svartpeppar
Färsk oregano

1. Rör ihop marinaden.

2. Skär fläskfilén i ”halvmånar” och lägg i marinaden minst 2 timmar, gärna längre.

3. Sätt ungen på 225 grader.

4. Klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över lite olivolja.

5 Stek potatisen i ugnen ca 20 minuter.

6. Skär paprikan i grova bitar. Skala och klyfta löken.

7. Ta upp köttet ur marinaden och lägg ovanpå potatisen.

8. Lägg paprika och lök ovanpå köttet och rör om.

9. Stek i ugnen ytterligare 15 minuter. Rör om några gånger.

10. Ta ut pannan och strö över oliver och fetaost. Ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter, gärna på ”grillvärme”.

11. Ta ut pannan, salta och peppra, strö på lite färsk oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar