tisdag 17 september 2019

Lax- och spenatqueneller


Idag blev det hastigt bestämd mat av det som fanns hemma i frysen. En bit lax och lite spenat. Vad göra? Hmmm... Biffar är ju min favorit och det höll på att bli det, men så dök tanken på fiskbullar upp i huvudet. Det fick det bli, fast benämnda lite mer "fancy" som queneller :)  

Kanske inte världens attraktivaste mat, men vet ni vad? Det blev supergott! Verkligen! Vi åt potatis och citronsmörsås till (finns recept på bloggen). 

2½ dl grädde
Frusen spenat
Salt
Muskot
Vitlökspulver
Vitpeppar

500 g laxsida
½ dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk citronpeppar

1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar

1. Koka upp grädden och rör ner nån dl frusen spenat. Jag tog det jag hade kvar i en påse, ca 3 dl. När spenaten har tinat smakar du av med salt, muskot, vitlökspulver och vitpeppar. Låt puttra nån minut så kryddorna kokar in. Ställ åt sidan att kallna. 

2. Skär laxen i mindre bitar och hacka till färs i matberedare. Tillsätt ströbröd, salt, vitpeppar och citronpeppar. 

3. Rör ner spenatröran i laxfärsen. Forma queneller med en matsked. 

4. Koka upp vatten och buljongtärningar i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter. Lägg ner quenellerna. Sänk värmen och låt dem puttra i 5-7 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar