torsdag 21 november 2019


Pannbiff med lök


Pannbiff med lök är underbar husmanskost. Jättegott tillsammans med kokt potatis och brunsås eller pepparsås. Jag gillar att det är lite tuggmotstånd i löken medan andra vill ha den helt mjuk. Smaken är som baken. Gott som tusan!


500 g nötfärs
1 gul lök
1 dl turkisk yoghurt
½ dl ströbröd
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 tsk salt
½ tsk malen svartpeppar



2 gula lökar


1. Sätt ugnen på 175 grader


2. Blanda turkisk yoghurt, ströbröd, ägg, senap, salt och peppar i en bunke. Låt svälla ihop några minuter.


3. Skala och riv löken fint på ett rivjärn. Häll ner i bunken.



4. Tillsätt nötfärsen och blanda hastigt ihop den rivna löken med färs med smet.


5. Forma till biffar  av valfri storlek. Bäst går det med våta händer.


6. Bryn biffarna hastigt i smör på hög värme. Lägg dem allt eftersom de bryns i en ugnsform. Ställ in i ugnen när alla biffar är brynta.


7. Skala och skiva löken. Fräs mjuk på låg värme. Fördela ut över biffarna. Låt formen stå kvar i ugnen tills biffarna är färdiga.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar