onsdag 23 februari 2022

 

Krämig Italiensk kycklinggratäng

Tarek Tylors härliga recept är väl värt att testa. Jag fick inte tag på lårfiléer med skinn, men det funkade bra utan. 

8 kycklinglårfiléer, med skinn

flingsalt
svartpeppar, nymald
10 soltorkade tomater, i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost, fint riven
8 körsbärstomater
½ kruka basilika
Pasta

     1. Sätt ugnen på 200 grader, eller 180 grader varmluft.

2.   Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

 3.   Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka chilin. Fräs i olja i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.

 4.   Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

 5.   Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

 6.   Koka pastan under tiden.

 7.   Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

 8.   Ta ut formen. Fördela ut körsbärstomaterna och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pastan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar