torsdag 22 mars 2012


 Köttfärssoppa med mynta

Veckans soppa är en favorit i repris. Myntan ger soppan den där lilla extra piffen. Och det är faktiskt ett måste med turkisk yoghurt i (ja jag vet att jag är galen i turkisk yoghurt :)

300 g köttfärs (nöt eller lamm)
1 l vatten
1 köttbuljongtärning (eller fond)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 paprika
2 morötter
1 palsternacka
2 msk tomatpuré
½ tsk curry
mynta (jag tar 1-1½ tsk torkad mynta, smaksak)
salt
svartpeppar

1. Skala och skär potatisen, morötterna och palsternackan i tärningar. Hacka löken grovt. Skär paprikan i bitar. Lägg allt i en gryta.

2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen, tillsätt tomatpuré, curry och mynta.

3. Bryn färsen i en stekpanna, salta och peppra. Hacka vitlöken och bryn den tillsammans med färsen i slutet. Lägg över i grytan.

4. låt puttra under lock i ca 20 minuter. Smaka några gånger under tiden soppan kokar och tillsätt eventuellt med kryddor.

Servera med en klick turkisk yoghurt och vitlöksbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar