Pasta med chorizo och grillad paprika
Idag åt vi en enkel men väldigt god pasta efter ett recept från Markus Aujalay. Tar ca en kvart att göra, och det är ju praktiskt och bra på en vardag. Enligt receptet ska det vara rödvinsvinäger i men det hoppade jag över och ringlade istället över Zetas Crema di Balsamico vid serveringen, överlägset gott!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk grillad paprika (200 g)
300 g chorizo
olivolja
1 kruka persilja
10 röda cocktailtomater
salt och svartpeppar
några droppar rödvinsvinäger
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Skala och skiva den gula löken och vitlöken. Fräs i oljan från paprikan några minuter.
3. Häll i paprika och låt puttra några minuter.
4. Skär korven i skivor och stek i lite olivolja i en stekpanna.
5. Dela tomaterna och hacka persiljan.
6. Blanda korv, paprikaröra och pasta. Vänd ner persilja och tomater.
7. Smaka av med salt, peppar och vinäger
Lättlagat och mycket, mycket gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar