onsdag 7 mars 2012


Onsdagsmiddagen blev en helt ljuvlig fisksoppa med saffran. Bilden gör inte soppan rättvisa för den var jättegod! En klick turkisk yoghurt passade som handen i handsken. Och att doppa bröd i soppan var bara mmmmmmm.....

1 gul lök
2 morötter
4 potatisar
2 tärningar fiskbuljong
ca 1 l vatten
2 dl creme fraiche
1 ask körsbärstomater
500 g fiskfilé (jag använde färsk torskfilé)
½ paket saffran
Blåmusslor och lite av spadet
Dill
Salt och peppar
grov baguett, till servering
Turkisk yoghurt, till servering

1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i tunna slantar. Skala och dela potatisen i två delar, skiva dem i tunna skivor.

2. Fräs lök, morötter och potatis i olivolja i en gryta i några minuter.

3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och saffran. Låt sjuda i ca 10 minuter under lock.

4. Vispa i creme fraiche och koka ihop i några minuter. Smaka av med spad från blåmusslorna, salt och peppar.

5. Dela och lägg i tomaterna. Skär fisken i kuber och lägg i grytan. Sjud försiktigt ca 5 minuter.

6. Hacka dill och rör ner den och så många musslor du vill ha försiktigt i grytan.


Ät och njut =)
IngelaC

1 kommentar: