Chokladtryffelkaka med passionsfrukt
Den här kakan lovar jag att alla som gillar choklad kommer att älska...ja det finns faktiskt de som inte gillar choklad (?) hur underligt det nu än må vara. Jag har ätit den på jobbet och måste såklart prova att göra den hemma. Den är mäktig så ta bara en liten bit, men åh så god, nästan syndigt god! Vi åt den igår med passionsfrukt och det var verkligen jättegott! Men det går nog lika bra med vispad grädde, glass, hallonsås osv...ja vad man nu gillar tillsammans med choklad. Jag längtar tills ikväll när vi får njuta av den igen =)
Kaka
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
150 g smält smör
2 ägg
Tryffel
2 dl grädde
200 g mörk blockchoklad (fast jag blandade hejvilt mörk, ljus och vit!)
25 g smör
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och smält smör. Rör ner ett ägg i taget.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter.
4. Koka ihop grädde, smör och blockchoklad. Häll över den gräddade kakan.
5. och nu till det svåraste momentet....låt svalna. Sen bara ät och njuuuut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar