lördag 14 april 2012


Kyckling Teriyaki

Det här receptet har jag fått av min arbetskompis Madelaine och jag är väldigt tacksam för det är inte bara vansinnigt gott utan även oerhört enkelt att laga. Familjen gav det 10 av 10! Ursprungsreceptet var för 8 personer men jag har gjort om det för 4. Vi åt basmatiris och sallad till.

4 kycklingfiléer
2½ dl grädde
2½ dl creme fraiche
½ flaska teriyakisås (jag använde Santa Maria)
2 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor, pressade

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Bryn kycklingen i en stekpanna och lägg över i en ugnsform (jag kryddade med lite salt och kycklingkrydda).

3. Rör ihop resterande ingredienser och häll över kycklingen.

4. Gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 40-45 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar