onsdag 25 april 2012


Korvstroganoff med drag i!

Korvstroganoff är snabbmat. Man gör det på ca en kvart och det är ju helt ok! Här är en enkel variant med få ingredienser. Chili i de krossade tomaterna gör att det blir lite drag under galoscherna, men vill man ha den mildare så tar man utan chili och skvätter i lite chilisås eller ketchup. Oftast äter vi ris till men ibland makaroner, gott det med.

400 g falukorv
1 gul lök
1 pkt finkrossade tomater med chili
1 msk tomatpure
2 dl grädde
svartpeppar
vitpeppar
salt
vitlökspulver

1. sätt igång riskoket.

2. skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör.

3. skär korven i små tärningar (traditionellt ska det vara stavar, men varför när det är bättre med kuber?) och låt fräsa med löken tills den fått lite färg.

4. tillsätt krossade tomater och grädde. Krydda efter tycke och smak.

5. Låt småputtra i några minuter och smaka av med mer kryddor om det behövs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar