Laxwallenbergare
Portionsbitar av lax är väldigt praktiskt men lite tråkiga, så varför inte skoja till det lite? Laxwallenbergare är ruskigt goda MEN...de är ett litet h-vete att göra! Smeten är löjligt lös så att forma biffar med händerna är omöjligt. Jag använder en sked och klickar ut smet på en tallrik med ströbröd. Vända biffarna är ochså helt omöjligt, så jag "begraver" dem i ströbröd istället och flyttar sen försiktigt över dem till en annan tallrik med en stekspade. När jag panerat fyra stycken steker jag dem. Kladdigt jobb, men belöningen är otroligt goda laxbiffar väl värda besväret!
Vi åt potatismos, ärtor och basilika créme till (se separat recept).
700 g lax
3 äggulor
3 dl grädde
4 msk potatismjöl
salt och vitpeppar
ströbröd
1.Skär laxen i kuber och mixa i matberedare tills finfördelad.
2. Tillsätt äggula, grädde, potatismjöl, salt och vitpeppar. Blanda till jämn smet. Låt stå i 10 minuter så smeten "sätter sig".
3. Forma biffar och vänd dem i ströbröd (se ovan).
4. Stek biffarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar