tisdag 10 april 2012


Spenatsoppa med ägg

Veckans soppa blev spenatsoppa med ägg. Det är enkelt och snabbt att laga och inte bara nyttigt utan dessutom otroligt gott!

500 g spenat (hackad, fryst)
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
1 krm lökpulver
8 dl vatten
1-3 dl matlagningsgrädde
ev salt

Tillbehör
hårdkokta ägg, halverade
hårdbröd eller rostat bröd med ost

1. Tina spenaten i en kastrull med lite av vattnet.

2. Tillsätt smör och hackad gräslök. Rör ut vetemjöl i lite vatten och rör ner i spenaten.

3. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningar och rör om. Låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra i 10 minuter under lock.

4. Hårdkoka äggen under tiden soppan kokar. Låt dem svalna i kallt vatten. Skala och dela dem i halvor.

5. Rör ner grädden i soppan. Krydda med peppar, muskotnöt och lökpulver. Smaka, tillsätt lite salt eller mer av kryddorna om det behövs. Låt koka upp igen.

6. Häll upp den varma soppan i tallrikar och lägg i ägghalvor. Servera med hårdbröd eller rostat bröd med ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar