torsdag 5 april 2012


Svärmors underbara ost- och skinkpaj

Ost- och skinkpaj är jättegott i alla möjliga versioner. Jag gillar verkligen den här som min svärmor brukar göra. Det är keso i pajdegen och det gör den härligt porös. För första gången har jag nu gjort den själv. Den är hur enkel som helst att göra och väldigt, väldigt god. Servera med en fräsch sallad och salladsdressing...förslagsvis Zetas Crema di Balsamico ;)

Pajskal
2½ dl vetemjöl
100 g mjukt smör
100 g keso

Fyllning
ca 200 g rökt strimlad skinka
3 ägg
2 dl grädde
4-5 dl riven ost (med smak, ingen mesig edamer!)

1. Hacka ihop mjöl, smör och keso. Tryck ut i smord pajform.

2. Om du köpt färdigstrimlad skinka så hacka den i mindre bitar. Stö i ett jämt lager i pajskalet.

3. Vispa ihop ägg, grädde och riven ost. Häll över skinkan.

4. Värm ugnen till 200 grader. Grädda pajen i 30-40 minuter tills äggstanningen "stannat".

Den här pajen går jättebra att frysa. Gör därför flera, frys in dem i halvor och ta fram och värm i ugnen när du är sugen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar