fredag 20 april 2012


Vit chokladmousse med hallonsås

Väldigt enkel men väldigt god efterrätt, det kan ju aldrig vara fel =)

150 g vit choklad
1½ dl grädde
1½ dl kesella 10% (jag använde kesella med hallon, men det är säkert gott med vanilj oxå)
Frysta hallon
Eventuellt lite strösocker

1. Hacka chokladen och smält den i micron eller i vattenbad.

2. Vispa grädden, men inte för hårt.

3. Rör försiktigt ner grädden och kesellan i den smälta chokladen (rör man för mycket blir det grynigt).

4. Spritsa eller klicka ner moussen i små glas/skålar och låt dem stå svalt i minst 30 minuter.

5. Tina hallonen och mixa dem. Man kan tillsätta lite socker om man vill. Passera hallonen genom en sil så kärnorna försvinner.

6. Skeda hallonsåsen över moussen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar