Färsbiff i panna
När det gäller vardagsmat så är det bra om den är enkel och snabb att laga. Oftast håller barnen på att dö av hunger så snart man kommer innanför dörren. Har ni det så också? Den här rätten är både enkel och snabb, och dessutom väldigt, väldigt god. Ät gärna potatismos till, se receptet för extra god potatismos, men pasta funkar också bra. Och kokta morötter till är mums!
400 g köttfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2½ dl grädde
1 msk soja
1. Blanda färsen med lök, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
2. Smält smöret i en stekpanna. Platta ut färsen i stekpannan så den täcker hela pannan. Dela färsen i 4 ”pizzabitar”.
3. Stek i 4 min och vänd sen bitarna och stek ytterligare 4 min.
4. Ta upp bitarna, häll i grädde och soja i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna igen och låt dem puttra i såsen 3-4 min.
Tips: Peta in fetaostbitar och finhackad soltorkad tomat i färsen när den är utplattad i pannan (innan den vänds).
1 liten gul lök, finhackad
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
1½ msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 msk smör eller margarin
2½ dl grädde
1 msk soja
1. Blanda färsen med lök, örtsalt, peppar, potatismjöl och mjölk.
2. Smält smöret i en stekpanna. Platta ut färsen i stekpannan så den täcker hela pannan. Dela färsen i 4 ”pizzabitar”.
3. Stek i 4 min och vänd sen bitarna och stek ytterligare 4 min.
4. Ta upp bitarna, häll i grädde och soja i stekpannan och rör om. Lägg i biffarna igen och låt dem puttra i såsen 3-4 min.
Tips: Peta in fetaostbitar och finhackad soltorkad tomat i färsen när den är utplattad i pannan (innan den vänds).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar