Tomatsoppa med apelsin och ingefära
Veckans soppa blev en lätt tomatsoppa med pikant smak av apelsin och ingefära. Kortet är lite suddigt för det är svårt att ta kort på het soppa, man får snabba sig innan linsen immar igen *l* Jag älskar tomatsoppa i alla former och den här blev väldigt god! Hela familjen gillade den. Vi åt ugnsgrillade ostmackor till så det blev lite mer matigt. Jag tycker nog att det är väl snävt tilltaget som middag så nästa gång gör jag dubbel sats. Är nog inte helt fel att äta lite pannkakor till heller eftersom den inte är så hemskt mättande i sig, kanske bättre som lunch faktiskt!
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 fpk passerade tomater (500 g)
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk strösocker
Ingefära, ca 1 cm
½-1 apelsin, skalet och saften
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1. Skala
och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olivolja i en gryta.
2. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Koka upp och låt koka under lock i cirka 5 minuter.
3. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Tillsätt ingefäran och skal och saft av apelsin när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
2. Tillsätt tomater, vatten, buljongtärningar och socker. Koka upp och låt koka under lock i cirka 5 minuter.
3. Skala ingefäran och riv den fint på rivjärn. Tillsätt ingefäran och skal och saft av apelsin när soppan kokat färdigt. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar