fredag 25 maj 2012


Whiskykyckling

Det här receptet har jag fått av min arbetskamrat Maija. Det är en sån där rätt som jag tycker om, mycket smak för lite arbete! Jag har även gjort den med  stekta lårfiléer, det funkar också bra. Jag tycker det blir godast med lite "mesigare" whisky, ingen Lagavulin eller liknande, men det är en smaksak. När jag tänker på saken så funkar det säkert bra med konjak också, måste prova det nån gång...

Ris är gott till, gärna basmati, och en grönsallad. Just den här gången hade jag ris över så jag förenklade det ännu mer och lade riset i botten av ugnsformen. Då blir allt klar samtidigt, smidigt!

1 grillad kyckling
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
½ dl soja
½ dl whiske (inte för rökig)
färska champinjoner, skivade (4-5 stora eller 8-10 små)
1 röd paprika, strimlad
riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Rensa den grillade kycklingen och lägg i en ungsfast form.
3. Bryn svamp och paprika, lägg över kycklingen.

4. Koka ihop creme fraiche, grädde, soja och whisky och slå över kycklingen. Strö över riven ost.

5. Gratinera i ugnen i 20 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar