söndag 17 juni 2012


Couscoussallad


Couscoussallad är gott och enkelt att laga, och praktisk eftersom man man göra den i förväg. Servera med fördel hummus eller raita till. Gott till grillat! 

Om man vill ha starkare smak kan man tillsätta svartpeppar och cayennepeppar i couscousen när den sväller. Och vill man ha en matigare sallad kan man blanda ner röda bönor.

3 dl couscous
2 msk olivolja
½ tsk salt
½-1 röd lök, finhackad
1 kruka persilja, finhackad (ska egentligen vara bladpersilja)
2-3 tomater, finhackade
2 msk balsamvinäger


1. Koka upp vatten, olivolja och salt. Tillsätt couscous och låt svälla under lock i 5 minuter. 


2. Rör ner balsamvinägern i couscousen. 


2. Blanda slutligen ner lök, persilja och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar