lördag 16 juni 2012


Ugnsstekt lax med philadelphiaost och dill

Vi har haft en härlig vecka i Kusadasi, Turkiet. Nu är vi hemma igen och det är bara att knyta på sig förklädet och laga maten själv. Efter all buffémat var vi sugna på något lätt och enkelt. Lax kändes helt rätt. Eftersom jag inte storhandlat fick jag hitta på något med det jag hade hemma. Jag ugnsstekte laxen med en philadelphiaoströra och serverade den med nypotatis, tomat och sockerärtor. Och hör ni, det blev jättegott!

1 fpk portionsbitar lax
Vitpeppar
Salt
1 fpk philadelphiaost
1 matsked torkad dill
2 dl grädde
Örtkrydda
Svartpeppar
Nypotatis
Gourmé salt
valnötter

1. Skrubba nypotatisen och koka den i saltat vatten.

2. Sätt ugnen på 225 grader (200 om varmluft).

3. Lägg laxbitarna i en liten ugnsform (philadelphiaoströran blir rinnande i ugnen så formen bör inte vara för stor). Krydda med lite salt och vitpeppar.

4. Vispa ihop philadelphiaost, grädde och dill. Smaka av med örtkrydda och svartpeppar.

5. Klicka ut philadelphiaoströran över laxbitarna. Gratinera i ugnen i 20 minuter.


6. Hacka valnötter och rosta dem i en stekpanna.

7. Skär nypotatisen i skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat.

8. Skira lite smör och ringla det över potatisen (eller ringla över lite olivolja). Strö över gourmé salt. 


9. Strö valnötter över laxen och servera genast!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar