tisdag 26 juni 2012

Krämig rabarberpaj med kanel

Den här pajen är verkligen ingen lättviktare men ibland får man helt enkelt strunta i kalorierna och bara njuta! Servera vaniljglass till, eller varför inte en klick vispad grädde.

Botten
2½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk socker
100 g smält smör

Fyllning
300 g rabarber
1 dl socker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda de torra ingredienserna till botten. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop.

3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

4. Skala och skiva rabarbern. Blanda med socker, kanel och vetemjöl. Fördela i pajformen.

5. Häll grädden över rabarbern och grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar