Morotssoppa
Veckans soppa blev en gyllengul morotssoppa i all sin enkelhet.
500 g morötter
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1½ l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
½ dl grädde
En svätt citronsaft
Salt och peppar
1. Skala och slanta morötterna. Skala och klyfta löken. Skala och hacka vitlöken.
2. Låt grönsakerna fräsa i några minuter i smör och olivolja.
3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grönsakerna och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter.
4. Sila av kokvattnet och spara det. Mixa grönsakerna med stavmixer.
5. Tillsätt grädde och kokspad. Låt koka upp. Späd med mer kokspad om det behövs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar