Minikebab (turkiska köttbullar)
Ja då blev det mat från mellanöstern idag igen! Jag bara älskar de avlånga turkiska köttbullarna. Enkla att göra och kryddigt goda. Vi åt dem med couscoussallad och raita (se separata recept).
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk sambal oelek
1 tsk mald spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 dl mjölk eller grädde
1 ägg
1. Blanda alla ingredienser till en smidig smet.
2. Forma färsen till små avlånga dolmar och stek dem i smör runt om, ca 5 minuter.
Dom här gjorde vi idag, jättegoda! Fast vi åt bulgur till och hällde på grädde i stekpannan som vi gjorde sås på, funkade bra det med :)
SvaraRadera/Evelina & Magnus
Vad bra! Ja jag förstår att det blev gott med såsen till. Allt med grädde är gott ;)
Radera