Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 17 juni 2012



Raita  


Här kommer ett recept från Jacob Wismar. Hans recept är både goda och nyttiga, och det kan ju inte vara fel. Raita är ett härligt svalkande tillbehör till kryddstark mat.

2½ dl turkisk yoghurt, 10 %
½ dl hackad färsk mynta
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
1/3 gurka (låt gurkan rinna av om du vill ha fastare konsistens på raitan)
Salt
Peppar


1. Riv gurkan och blanda den med resten av ingredienserna, förutom salt och peppar.


2. Smaka av med salt och peppar. 



Inga kommentarer: