Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 3 juni 2012


Kasslergratäng med sparris och champinjoner

Rensningen av frys och skafferi går mot sitt slut, men det är fortfarande inget problem att hitta på maträtter. Idag blev det en kasslergratäng som var riktigt, riktigt god! Vi åt pasta till men det funkar säkert lika bra med ris.

500 g kassler
2 små burkar vit sparris (ICAs á 227 g)
1 liten burk hela champinjoner (ICA)
3 dl grädde
½ fpk färskost med soltorkade tomater
1 krm vitpeppar
Riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär kasslern i tunna skivor, dela skivorna i hälften.

3. Smörj en ugnsform. Lägg halva antalet kasslerskivor med lite överlapp i botten och fördela en av burkarna sparris över kasslern. Gör likadant med resten av kasslern och andra burken sparris.

4. Dela champinjonerna i hälften och strö dem över kasslern och sparrisen. 

5. Vispa ut färskosten och peppar i grädden och häll över champinjonerna. Avsluta med riven ost.

 6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer: