söndag 3 juni 2012


Kasslergratäng med sparris och champinjoner

Rensningen av frys och skafferi går mot sitt slut, men det är fortfarande inget problem att hitta på maträtter. Idag blev det en kasslergratäng som var riktigt, riktigt god! Vi åt pasta till men det funkar säkert lika bra med ris.

500 g kassler
2 små burkar vit sparris (ICAs á 227 g)
1 liten burk hela champinjoner (ICA)
3 dl grädde
½ fpk färskost med soltorkade tomater
1 krm vitpeppar
Riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skär kasslern i tunna skivor, dela skivorna i hälften.

3. Smörj en ugnsform. Lägg halva antalet kasslerskivor med lite överlapp i botten och fördela en av burkarna sparris över kasslern. Gör likadant med resten av kasslern och andra burken sparris.

4. Dela champinjonerna i hälften och strö dem över kasslern och sparrisen. 

5. Vispa ut färskosten och peppar i grädden och häll över champinjonerna. Avsluta med riven ost.

 6. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar