tisdag 19 juni 2012


Syrliga goda rabarbermuffins

Hur många muffins det blir beror på storleken på formarna. Jag använde vanliga hederliga bakformar, inga cupcakeformar. Det blev 24 stycken. Och ett är säkert, de är försvinnande goda som de är utan krusiduller!

125 g smör, mjukt
2½ dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 dl rabarber, finskuren i små bitar
2 msk socker

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop smör och socker

3. Vispa i äggen ett i taget och sen mjöl, vaniljsocker och bakpulver.

4. Blanda rabarberbitarna med socker och rör sen ner dem i smeten.

5. Klicka ut smeten i formar. Fyll dem till 2/3.

6. Grädda i mitten av ugnen tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar