måndag 6 augusti 2012

Mild kycklinggryta med morötter
God vardagsmat som fick tummen upp av mig och barnen. Maken tyckte den var god men lite för  "snäll" men så föredrar han lite mer kick i smakerna än vad vi andra gör. Vi åt basmatiris till.
600 g bröst- eller lårfilé av kyckling
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
4 stora morötter, grovt slantade
1 tsk soja
2 dl grädde
Vitpeppar
Ev. salt
Redning (jag använder oftast potatismjöl utrört i vatten)
Persilja

1. Skär kycklingen i lagom stor bitar och bryn i smör i en stor gryta. Håll varmt under lock.

2. Koka upp vattnet och buljongtärningen.

3. Skala och slanta morötterna. Skär slantarna i halvmånar och häll dem i buljongen. Låt koka tills de är al dente. Skeda över morötterna i grytan med kycklingbitar.

4. Tillsätt soja och grädde i buljongen. Låt koka upp igen. Red av till önskad konsistens. Smaka av med  vitpeppar och ev lite salt.

5. Häll såsen i grytan. Rör om och låt koka upp. Strö över lite persilja vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar