Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 6 augusti 2012

Mild kycklinggryta med morötter
God vardagsmat som fick tummen upp av mig och barnen. Maken tyckte den var god men lite för  "snäll" men så föredrar han lite mer kick i smakerna än vad vi andra gör. Vi åt basmatiris till.
600 g bröst- eller lårfilé av kyckling
1 kycklingbuljongtärning
5 dl vatten
4 stora morötter, grovt slantade
1 tsk soja
2 dl grädde
Vitpeppar
Ev. salt
Redning (jag använder oftast potatismjöl utrört i vatten)
Persilja

1. Skär kycklingen i lagom stor bitar och bryn i smör i en stor gryta. Håll varmt under lock.

2. Koka upp vattnet och buljongtärningen.

3. Skala och slanta morötterna. Skär slantarna i halvmånar och häll dem i buljongen. Låt koka tills de är al dente. Skeda över morötterna i grytan med kycklingbitar.

4. Tillsätt soja och grädde i buljongen. Låt koka upp igen. Red av till önskad konsistens. Smaka av med  vitpeppar och ev lite salt.

5. Häll såsen i grytan. Rör om och låt koka upp. Strö över lite persilja vid servering.

Inga kommentarer: