Mild kycklinggryta med morötter
God vardagsmat som fick tummen upp av mig och barnen. Maken tyckte den var god men lite för "snäll" men så föredrar han lite mer kick i smakerna än vad vi andra gör. Vi åt basmatiris till.
600 g bröst- eller lårfilé av kyckling
1 kycklingbuljongtärning5 dl vatten
4 stora morötter, grovt slantade
1 tsk soja2 dl grädde
Vitpeppar
Ev. salt
Redning (jag använder oftast potatismjöl utrört i vatten)
Persilja
1. Skär kycklingen i lagom stor bitar och bryn i smör i en stor gryta. Håll varmt under lock.
2. Koka upp vattnet och buljongtärningen.
3. Skala och slanta morötterna. Skär slantarna i halvmånar och häll dem i buljongen. Låt koka tills de är al dente. Skeda över morötterna i grytan med kycklingbitar.
4. Tillsätt soja och grädde i buljongen. Låt koka upp igen. Red av till önskad konsistens. Smaka av med vitpeppar och ev lite salt.
5. Häll såsen i grytan. Rör om och låt koka upp. Strö över lite persilja vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar