Färska örtkryddor
Inget nytt under solen, men jag måste bara få säja att egna örter är överlägset gott att använda i matlagning! Man behöver inte köpa dyra kryddor på handelsträdgård för ICAs vanliga örter funkar jättebra att plantera ut i större krukor. Lite gödning och ny jord och voila...härliga kryddor hela sommaren och långt in på hösten! Jag har oregano, marockansk grönmynta, fransk dragon, gräslök och timjan som övervintrar i krukorna. Basilika och rosmarin övervintrar inte ute men växer sig snabbt stor även som ettåring.
Spara och torka kryddorna genom att binda ihop stjälkarna till små knippen. Häng dem upp och ner på torr plats utan direkt solljus. När bladen torkat stoppar du knippet i en påse. Repa av bladen eller gnugga stjälkarna så de lossnar. Plocka bort stjälkarna och häll över bladen i mörka glasburkar med tättslutande lock. Basilika är dock bäst att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar