Krämig
lökpaj
Jag har sett otaliga matlagningsprogram där de lagat lökpaj. Oftast i portionsformar som förrätt. "Oniontarte" låter kanske lite förnämare än lökpaj, men det är ju samma sak egentligen! Jag använde svärmors recept på pajdeg och hittade fyllningen i ett annat recept. Pajen kommer att bli ett lite annorlunda tilbehör till kvällens kräftskiva. Vi
serverade gräddfil och klippt gräslök till. Gott!!
Pajdeg
2½ dl vetemjöl
100 g mjukt smör
100 g keso
Fyllningen
3 ägg
2 dl grädde
500 gram lök, i tunna klyftor (ca 4 lökar)
1½ dl smakrik ost, riven
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka ihop mjöl, smör och keso. Tryck ut i smord pajform.
3. Bryn löken mjuk och glansig i smör utan den tar färg. Låt svalna och fördela den sen i pajskalet.
4. Rör samman ost, grädde, ägg och lite salt och peppar. Häll över löken i palskalet.
5. Grädda pajen i 25 -35 minuter tills äggstanningen "stannat" förutom i mitten där den ska vara lite lös, den hårdnar när den kallnar.
2 kommentarer:
Mums! Den provar jag till min kräftskiva nästa lördag!
Ja gör det, den var riktigt god =)
Skicka en kommentar