fredag 28 september 2012




Ananaspaj med digestivebotten
Jag gör rätt ofta ananaspaj. I mitt vanliga recept är det en "vanlig" pajbotten och creme fraiche i fyllningen. Här är ett nytt recept med digestivekexbotten och kesella i fyllningen. Omväxling förnöjer! Ät vaniljglass till.
Botten
3 ½ dl krossade digestivekex
100 g smör
1 msk råsocker
Fyllning
1 burk krossad ananas (400g)
1 Burk kesella
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Låt ananasen rinna av i ett burkslag. 
3. Smält smöret. Krossa digestivekexen. Blanda ihop det smälta smöret med kexsmulorna och råsocker i en bunke. 
4. Fördela i en smord pajform. Pressa med en sked så botten blir kompakt. Förgrädda mitt i ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna en aning.
5. Blanda ihop kesella, strösocker, vaniljsocker och ananas. Bred ut i formen. 
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

1 kommentar:

  1. Hej, Hur stor form använder du (diameter)? Tack på förhand! Mvh Åsa

    SvaraRadera