fredag 28 september 2012


Aprikosfylld kycklinglårfilé  

Som så ofta har jag knåpat ihop ett eget recept av flera olika. Lårfilé är den absolut möraste delen på kycklingen och jag väljer det ofta när jag gör grytor och gratänger. Jag hittade inga färska aprikoser så jag använde aprikoser på burk som jag sköljde av. Vi åt ris till, men det funkar säkert lika bra med färsk pasta. Mycket smaskig kycklingrätt! 


800 g kycklinglårfilé
Flytande honung
Aprikoshalvor (lika många som lårfiléer)
Salt och peppar
1 kvist rosmarin eller 2 tsk torkad



Sås
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
2 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
6 aprikoser
Salt
Vitpeppar

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Lägg en aprikoshalva i varje kycklinglårfilé. Lägg filéerna i en ugnsform, ringla över honung, var inte blyg, och krydda med rosmarin, salt och peppar. Ställ in i ugnen i 10 minuter.


3. Blanda under tiden vin, vatten och grädde i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och lägg i aprikoser. Reducera till hälften (koka tills hälften kvarstår)

4. Mixa såsen slät med mixerstav och smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt omkring kycklingen. Låt steka klart i ugnen, ca 10 minuter.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar