Pannkaksrulle med kyckling
Jag hittade precis på den här fyllningen till pannkaksrulle. Det var jättegott även om vissa saker går att förbättra, som att ta lite pesto i fyllningen, använda smaksatt creme fraiche eller blanda i ruccola i fyllningen. Som det var nu blev det en väldigt mild smak som iofs passar bra för barn. Med en sallad och balsamicodressing blev det en fullpoängare trots att jag gjorde en STOR miss. Jag tog, det som jag trodde var, riven ost ur frysen. När vi sen äter maten är det en söt smak på vissa av tuggorna som jag inte kan identifiera...men sen slår det mig...det var inte riven ost, det var riven vit choklad! =)
Pannkaka
50 g smör
1½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg, gulorna och vitorna separerade
½ tsk bakpulver
Fyllning
1 grillad kyckling
1 fpk Ridderheims Pomodoro
Några skivor serranoskinka
2 dl creme fraiche
Garnering
Riven ost
1. Smält smöret och rör ner mjölet. Rör sen ner mjölken och låt sjuda tills det tjocknar. Låt svalna något.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum.
3. Rör ner äggulorna en i taget i smeten och tillsätt sen bakpulvret. Vänd ner äggvitorna försiktigt.
4. Smörj en långanna, eller använd smörpapper (bäst är ett sånt där "evighetspapper"). Bred ut smeten och grädda i 225 graders ugn i 25-30 minuter. Lägg på folie om pannkakan hotar att bli för mörk.
5. Under tiden gör du fyllningen. Rensa kycklingen och skär den i små bitar. Klipp serranoskinka i bitar. Blanda ihop kyckling och serranoskinka med hela förpackningen Pomodoro, eventuellt kan du klippa tomatbiterna i mindre bitar, och creme fraichen.
6. Vänd upp den färdiga pannkakan på ett smörpappersklädd plåt. Låt den svala av lite och bred sen ut fyllningen över den. Rulla ihop till en rulle (långsida till långsida) och strö över lite riven ost.
7. Gratinera i ugnen i 10 minuter, eller tills osten smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar