lördag 20 oktober 2012



Ädelostfylld kycklingfilé med päron och valnötter 

Ok, bilden gör verkligen inte maten rättvisa för det här var OTROLIGT gott!!! Kycklingen var så mör att den smälte i mun. De som följt mina inlägg vet att jag älskar frukt i maten. Här har jag alternerat ett av mina favoritrecept och bytt ut mango mot päron. Dessutom har jag lagt till valnötter eftersom det är så otroligt gott tillsammans med de övriga ingredienserna. Vi åt pasta till.

4 kycklingfiléer
100 g kvibille ädelost 
3 päron
50 g valnötter
5 dl grädde
1 msk kycklingfond 
3 msk soja
2 krm nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Gör ett snitt i filéerna och lägg i en stav ädelost i varje. Stäng fickan med tandpetare.

3. Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnsform och ta bort tandpetarna. Mal över svartpeppar. Om det blir ädelost över så smula den runt filéerna.

4. Skala och skär päronen i klyftor. Bryn dem lätt och fördela runt filéerna. Strö över valnötterna.

5. Blanda ihop grädde, soja och fond. Häll blandningen över filéerna. 

6. Stek i ugnen tills kycklingen är genomstekt (70-75 grader), ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar