söndag 21 oktober 2012


Krämig potatismos med färskost

Hemmagjord potatismos är bäst, ingen protest! Här kommer recept på en krämigt god potatismos med färskost. Mängden grädde och kokvatten får ni ta på en höft för det beror på storlek på potatisarna och tycke och smak vad gäller mosets konsistens. Den här mosen är bara mmmmmm!

5-6 stora potatisar
1 hönsbuljongtärning
3 vitlöksklyftor
1 fpk creme bonjour färskost, gräslök
Grädde (½ - 1 dl)
Kokvatten (½ - 1 dl)
Smör
Salt

1. Sätt igång att koka upp vatten i en stor kastrull.

2. Skala och skär potatisen i kuber. Skala vitlöksklyftorna.

3. Lägg potatis, vitlök och buljongtärning i kastrullen. Låt koka tills potatisen är mjuk.

4. Häll av kokvattnet, men spara nån deciliter.

5. Pressa/mosa potatisen (och vitlöken) i en bunke. Klicka ner färskosten och vispa med elvisp.

6. Rör ner en rejäl klick smör, grädde och kokvatten till önskad konsistens. Smaka av med salt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar