onsdag 24 oktober 2012


Torskgratäng med citrondillsås

Här kommer recept på en fiskgratäng med väldigt god sås! Om man har överbliven potatismos kan man spritsa den runt kanterna på ugnsformen och låta den gratinera med fisken, men det är lika gott med gammal hederlig kokt potatis till. Såsens mått är på ett ungefär, man får prova sig fram!

4 torskfiléer (eller ett fiskblock eller två)
Salt
Vitpeppar

Sås
50 g smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 dl hackad dill
½-1 citron, saft och skal
Salt

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg fisken i en smord ugnsform. Salta och peppra.

3. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet.

4. Späd med mjölk och grädde. Koka upp under vispning. Låt koka tills den tjocknat. Späd med mer mjölk om det behövs, men såsen ska vara rätt tjock!

5. Rör ner dill och smaka av med citronskal, citronsaft och salt.

6. Häll såsen över fisken och grädda i ugn i 20-25 minuter, eller tills fisken är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar