tisdag 30 oktober 2012



Pastagryta med pizzasmak


Jag skulle göra en improviserad pastasoppa men tog för mycket pasta. Det blev en pastagryta istället. Men hörni, det blev ju jättelyckat! Familjen formligen slukade i sig maten :)

½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter, rejäla
rökt skinka (jag tog 100-150 gram, kan ta mer)
1 fpk krossade tomater
1 l buljong
små makaroner eller annan pasta (jag tog ca tre dl)
1 tsk oregano
1 krm kayennepeppar
1 krm svartpeppar
2-3 dl grädde
ev salt

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna i tunna skivor som sen delas i fyra bitar. Hacka skinkan.

2. Fräs lök, morötter och skinka i smör eller olja i en stekpanna med höga kanter.

3. Rör ner krossade tomater och kryddor. Låt puttra i 10 minuter. Rör om då och då.

4. Häll i buljong och pasta. Låt koka tills pastan är färdig. Rör om nån gång då och då. Späd med mer buljong om det behövs. 

5. Rör ner grädde. Smaka ev av med salt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar