fredag 5 oktober 2012


Amerikanska kycklingenchiladas

Det här receptet hittade jag på en amerikansk sajt. Jag har översatt det till svenska ingredienser och mått, så gott det går. Det är sourcreme i originalreceptet, jag använde creme fraiche.  Det var gott, milt och väldigt krämigt. Jag fick flashback till maten jag åt när jag bodde i USA så det känns helt rätt att lägga till "amerikanska" till namnet. Jag gillar ju mild smak, men man kan säkert byta ut en eller båda burkarna tacosås till medium eller stark smak så man får lite mer "kick" i smaken. Servera med en sallad och tacochips.

2 burkar redd kycklingsoppa (jag använde Campbells)
2 burkar green chili, mild (jag använde Santa Maria)
2 burkar tacosås eller salsa (jag använde Santa Maria)
1½ dl creme fraiche
3-4 kycklingfiléer
1 gul lök
Riven ost
Majstortilla

1. Koka kycklingfiléerna och låt dem kallna. Skär i tärningar.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Skala och hacka löken. Fräs mjuk i smör eller olja.

4. Blanda ihop kycklingsoppa, green chili, tacosås, creme fraiche, kyckling och lök.

5. Fördela fyllningen på tortillabröden, rulla ihop dem och lägg dem i en ugnsform. Strö över ost.

6. Gratinera i ugnen i 30  minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar