lördag 6 oktober 2012



Äppelmuffins med havretopping

Det blåser storm och småregnar idag. En väldigt bra dag för att baka muffins med andra ord! Det här receptet hittade jag på "dagensmuffin.se". I receptet anges stora formar (14 st). Men jag gillar vanliga bakformar bättre. Det blev 24 st för mig, men jag fyllde dem nog till 3/4 delar. Av nån anledning missade jag vattnet, men det gjorde tydligen ingenting. De blev väldigt fluffiga och goda ändå!

200 g smör
3 dl socker
ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
äpplen i tunna klyftor
Socker
Kanel

Topping:
75 g smör
3/4 dl strösocker
2 dl havregryn


1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret till toppingen och blanda i socker och havregryn.

3. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. 


4. Blanda ner vattnet och mjölet blandat med bakpulvret. 

5. Fyll muffinsformar till hälften med smet. 

6. Skala och klyfta äpple. Doppa äppelklyftorna i kanel blandat med lite socker. Stick ned en/ett par klyftor i varje muffins. Strö på toppingen. 

7. Grädda i mitten av ugnen, stora 25 minuter (enligt originalreceptet) och vanliga i 8-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar