måndag 15 oktober 2012


Falukorv- och äppelgratäng


Falukorv är praktiskt mat men lite tråkigt. Så idag hittade jag på ett helt nytt recept med Flygande Jakob som inspiration. Bytte ut kyckling mot falukorv och banan mot äpple. Strö salta nötter över vid serveringen, det är ett måste, blev en jättegod smakbrytning. Vardagsmums minsann =)

4 portioner ris
600 g falukorv
1 pkt bacon
2 äpplen
3 dl grädde
Chilisås
Salt och peppar
Salta nötter, till servering

1. koka riset. (Om du har kokt ris över sen tidigare så värm det i mikron innan du lägger det i formen)

2. sätt ugnen på 200 grader.

3. skär bacon i bitar och stek det i en stekpanna några minuter.

4. skala och skär äpplena i tärningar. Om du vill ha mjuka äppelbitar så stek dem med baconet några minuter, annars lägg dem åt sidan. 

5. skär korven i små tärningar och lägg åt sidan.

6. platta ut riset i en ugnsform. Fördela korvtärningarna över riset och sen bacon och äppelbitar över korven.

7. vispa grädden halvhård. Rör ner chilisås till önskad styrka i grädden. Smaka av med salt och peppar.

8. fördela gräddblandningen över ugnsformen och låt gratinera i 15 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar