måndag 1 oktober 2012



Ingelas "Lufsa" 
Ugnspannkaka med potatis, bacon och lök

Här kommer ännu en variant på ugnspannkaka (ni har kanske märkt att jag gillar att göra varianter av recept!). Det är en ugnspannkaka med influens av Öländsk lufsa. Potatis ger den lite mer substans och löken mer studs i smaken.

Ät med lingonsylt, eller som barnen, med sirap!

300 g bacon i bitar
3-4 stora potatisar

½ gul lök
3 dl mjöl 
6 dl mjölk
6 ägg

1 tsk salt

Lingonsylt, till servering

1. Värm ugnen till 225 grader

2. Fördela baconbitarna i en ugnsform (ca 30x40 för hög pannkaka eller långpanna för tunn pannkaka). Ställ in i ugnen.

3. Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och sen ägg och salt.

4. Skala och riv potatis och lök. Rör ner i smeten.

5. Ta ut formen och häll smeten över baconbitarna. Sätt in formen i ugnen igen.

6. Grädda tills pannkakan fått fin färg och potatisen är mjuk, 
ca 40 minuter (tar olika lång tid beroende på typ av potatis och hur grovt man river den). Täck med folie om nödvändigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar