Pasta med lövbiff- och basilikasås
Äntligen fredag! Efter att ha jobbat sju dagar i sträck är fredagen verkligen efterlängtad. Tänkte att det skulle vara bra med något lättlagat till middag. Jag hittade 2 påsar med överbliven lövbiff i frysen som kom till användning nu. Tog det jag hade hemma och tyckte passade tillsammans och gjorde en pastasås. Bilden gör det inte rättvisa för det blev gott, väldigt gott till och med! Familjen formligen inhalerade det =)
1 gul lök
1 solo vitlök (eller 1 vitlöksklyfta)
600 g lövbiff
Salt
Svartpeppar
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk worchestershire sås
1 kruka basilika
½-1 fpk baby plommontomater (eller andra små tomater)
1. Sätt igång att koka vatten till pastan.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör/olja tills genomskinlig. Lägg åt sidan.
3. Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör/olja. Salta och peppra. När allt är klart lägg tillbaks lövbiff och lök i stekpannan.
4. Häll i creme fraiche, grädde, fond och worchestershire sås. Låt koka upp.
5. Strimla basilikan och rör ner den i såsen. Låt puttra medan pastan kokar.
6. Tillsätt tomaterna när det är halva tiden kvar på pastan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar