lördag 10 november 2012



Kyckling Teriyaki med paprika och tomat

Här kommer min variant av Kyckling Teriyaki. Det är gott, gott, jättegott!  Vanligtvis har jag inte tomater i, men eftersom jag hade en halv förpackning kvar sen middagen igår fick de var med. Och det var väldigt lyckat! Mängden sambal oelek och sweet chilisås passar min familjs smak. Ni får helt enkelt smaka er fram. Vi äter ris till.

4 kycklingfiléer
Salt 
Svartpeppar
1 röd paprika
½ fpk baby plommontomater (eller andra små tomater)
4  dl crème fraiche
1½ tsk sambal oelek
1 dl Teriyakisås (ginger & sesame)
½ dl Sweet chilisås

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform. 

3. Strimla paprikan och fräs den i smör i stekpannan. Fördela runt kycklingen i formen. Lägg även tomaterna i formen.

4. Blanda övriga ingredienser och klicka ut på kycklingfiléerna. 

5. Grädda i nedre delen av ugnen tills kycklingen är genomstekt, i 15-20 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar