tisdag 27 november 2012



Ugnsbakad rödspätta med sparris 

God och hyfsad snabb fiskrätt. Ät kokad potatis till och pressa gärna över lite pressad citron.

600 g rödspätta
Vit sparris
1-2 citron, skalet
5 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 msk fiskfond
3 msk vitt vin
2 msk dill, finhackad
1 dl purjolök, finhackad
Cocktailtomater
Salt
Vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Linda rödspättafiléerna runt 2-3 sparrisar och lägg rulladerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Strö över generöst med rivet citronskal. Fördela tomaterna runt om.

3. Koka upp grädde, philadelphiaost, fiskfond och det vita vinet. Smaka av med salt.

4. Rör ner dill och purjolök i gräddsåsen. Häll såsen över fisk och tomater.

5. Grädda i ugnen i 15 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar