Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

tisdag 27 november 2012



Ugnsbakad rödspätta med sparris 

God och hyfsad snabb fiskrätt. Ät kokad potatis till och pressa gärna över lite pressad citron.

600 g rödspätta
Vit sparris
1-2 citron, skalet
5 dl grädde
1 dl philadelphiaost
1 msk fiskfond
3 msk vitt vin
2 msk dill, finhackad
1 dl purjolök, finhackad
Cocktailtomater
Salt
Vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Linda rödspättafiléerna runt 2-3 sparrisar och lägg rulladerna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Strö över generöst med rivet citronskal. Fördela tomaterna runt om.

3. Koka upp grädde, philadelphiaost, fiskfond och det vita vinet. Smaka av med salt.

4. Rör ner dill och purjolök i gräddsåsen. Häll såsen över fisk och tomater.

5. Grädda i ugnen i 15 minuter.




Inga kommentarer: