onsdag 12 december 2012

Ädelostkassler med äpple

Det är inte alltid man vill, eller har tid, att laga maten från grunden. Idag var en sån dag, så det blev snabbmat hemma hos oss. Med färdig ostsås går det tokfort att laga den här rätten. Jag förenklade den ännu mer och använde kavlis ädelost på tub. Drog en sträng ädelost på varje kasslerbit innan jag hällde på ostsåsen. Funkade bra det med!  Jag gjorde alldeles för mycket pasta igår (som alltid) så det räckte till maten idag med. Men det går lika bra med hemmagjord potatismos till. Här nedan är originalreceptet. Jag tog ingen bild eftersom det ärligt talat inte gör sig så bra på bild :)

600 g kassler
2 äpplen
100 g ädelost
3 dl ostsås

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär kasslern i skivor. Kärna ur och skiva äpplet (skala om du vill).  Varva kassler och äpple i en ugnsform. Slå på ostsåsen och smula över ädelosten.

3. Gratinera i ugnen i 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar