200 g torkade aprikoser
200 g katrinplommon
50 g sötmandel
2 gula lökar
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 pkt saffran
1 citron, saften
1 apelsiner, saften
1 l vatten
Servera med basmatiris.
1. Skålla mandlarna – koka upp vatten och mandlar. Låt koka tills skalet börjar lossna. Häll av vattnet och låt mandlarna svalna något. Skala mandlarna.
2. Skär aprikoser och katrinplommon i två bitar om du vill ha dem lite mindre. Skala och skär löken smala klyftor. Rensa lårfiléerna om det behövs.
3. Hetta upp olja i en gryta. Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Tillsätt kycklingen och bryn den runt omkring.
5. Häll i resterande ingredienser och låt allt sjuda tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Pudra över lite potatismjöl och rör ner det ordentligt om du vill reda av grytan lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar