måndag 21 januari 2013


Grekisk köttfärslimpa med ägg
Rolo me vrasta avga

Tydligen, och faktiskt helt omedvetet, blev det grekiskt idag med. Vad konstigt! Det här receptet gör en fantastiskt saftig och god köttfärslimpa. Jag hade en dessertost i kylskåpet, Cantadou peppar, så jag använd den istället för hård ost. Det funkade bra. Ät med en fräsch sallad eller ugnsstekt potatis. Personligen tycker inte jag det behövs sås till.

Färs
500 g nötfärs
75 g dagsgammalt vitt bröd utan kanter
3 dl mjölk
1 gul lök
1 ägg
3 msk färsk persilja, hackad
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad mynta
Salt och svartpeppar

Fyllning
4-5 hårdkokta ägg
Ostskivor av en smakrik ost

1. Hårdkoka äggen till fyllningen. Skala dem och låt dem svalna.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Riv ner brödet i en bunke. Häll i mjölken och kryddorna. Rör om ordentligt så brödet blir genomblött.

4. Skala och finhacka löken. Klipp/hacka persiljan. Rör ner i bunken.

5. Blanda ner resten av ingredienserna till köttfärslimpan i bunken.

6. Forma 3/4 av färsen till en limpa med en fördjupning i mitten längsmed i en smord ugnsform. Lägg äggen och ostskivor i fördjupningen. Fördela resten av färsen ovanpå och forma till en rulle.

7. Grädda i ugnen i 45 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar