Grekisk pytt
Oj oj oj, så enkelt men så gott! Får betyget en Brasiliansk dubbeltumme! Perfekt på en fredag när man är lite trött men ändå vill ha "fredagsmysmat". Egentligen borde jag ha haft tzatziki till, och lite bröd, och lite tomat..men nä, det blev inte så och det gick faktiskt alldeles utmärkt bra ändå. Det är inga mått i receptet, ta så mycket som sig behagar =)
Potatis
Rödlök
Vitlök
Fetaost, i bitar
Oliver
Svartpeppar
Salt
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Skala och skär rödlök i lagom stora klyftor för att ugnsstekas. Skala vitlöksklyftor. Lägg i en bunke och skvätt generöst med olivolja över. Blanda om och häll ut på en ugnsplåt.
3. Sätt in i ugnen. Rör om när potatisen börjar få färg.
4. Skär tunna skivor av fläskytterfiléen. Stek dem hastigt i omgångar i stekpanna, salta och peppra. Lägg åt sidan.
5. När potatisen nästa är klar fördelar du köttet, oliverna och fetaosten över potatisen. Låt ugnssteka nån minut tills potatisen är helt klar och osten är mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar