fredag 1 februari 2013



Inte Tacogratäng och inte Tacopaj utan Tacogratängpaj!


Dags för fredagsmys! Taco på fredag är ju en nutida klassiker. Idag äter vi en gammal favorit, en blandning mellan paj och gratäng där man använder formfranska som "botten". Ät med de tillbehör du gillar till vanliga tacos.

500 g nötfärs
Skivad formfranska, gärna grov
Tacokrydda
½-1 gul lök
3-4 tomater
Riven smakrik ost
Smör, gärna flytande

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kantskär så många skivor formfranska som täcker botten i en ugnsform. Dela varje skiva i två trekanter.

3. Smörj formen med smör och fördela brödet i botten. Ringla/klicka smör på brödet.

4. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Fördela lök och tomater över brödet.

5. Sätt in i ugnen medan du steker köttfärsen.

6. Stek köttfärs och tacokrydda enligt anvisning på förpackningen.

7. Ta ut formen. Fördela ut köttfärsen i formen och strö sen på riven ost.

8. Gratinera i ugnen tills osten smält. Ta ut formen och servera omedelbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar